Wie we zijn

Na zijn eerste stappen in een schoenenwinkel in Chicago was het doel van Dr. William Scholl duidelijk: mensen helpen anders over hun voeten na te denken.

 

Vandaag de dag streven we nog steeds dezelfde passie en filosofie na als onze oprichter: de gezondheid, het comfort en het welzijn van mensen verbeteren door voor hun voeten te zorgen.


Meer dan 100 jaar ervaring

Kort na het ontvangen van zijn vergunning om geneeskunde uit te oefenen, in 1904, patenteerde William op 22-jarige leeftijd zijn eerste uitvinding: de Foot-Eazer. Destijds was het een revolutionair product; een inzetstuk ter ondersteuning van de voetboog, dat in de schoen werd gestoken. Vervolgens richtte Dr. Scholl in 1907 Scholl Manufacturing Co. Inc. op. De ontwikkelingen volgden daarna snel; van de eerste serie schoenen die rekening houden met de anatomie van de voet, tot compressiekousen en de populaire Pescura-sandaal.


Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Scholl in 2004 werd een nieuwe merkidentiteit, een nieuwe generatie voetverzorgingsproducten en een reeks schoenen geïntroduceerd die maximaal comfort bieden en tegelijkertijd modieus en innovatief zijn.

In de jaren daarna ontwikkelde Scholl de eerste voetverzorgingslijnen, bestaande uit elektrische eeltverwijderaars en de Scholl GelActiv®-inlegzolen. In 2016 introduceerden we de Scholl-sokken in Europa en volgden ook onze voetmaskers en orthopedische inlegzolen.

Vandaag de dag

We blijven dezelfde passie en filosofie nastreven als onze oprichter; we verbeteren de gezondheid, het comfort en het welzijn van mensen door voor hun voeten te zorgen.

Historie

1904-1907
De eerste stappen

Kort na zijn vergunning om geneeskunde uit te oefenen in 1904, op 22-jarige leeftijd, patenteerde William zijn eerste uitvinding: de Foot-Eazer. Destijds was het een revolutionair product: een inzetstuk ter ondersteuning van de voetboog die in de schoen werd gestoken. In 1907 richtte hij Scholl Manufacturing Co. Inc.

1920-1940
De weg naar pijnvrije voeten

In de jaren twintig creëerde hij de eerste serie schoenen die rekening houden met de anatomie van de voet. 10 jaar later ontdekte Dr. Scholl compressiekousen die verlichting brengen bij gezwollen enkels en spataderen. En in de jaren veertig kwam Dr. Scholl, dat al snel een van de bestsellers van het bedrijf werd.

1920-1940
Met de sandaal Pescura is draagcomfort een trend

De grote hausse kwam in de jaren zestig. Scholl weet dat de Pescura-sandaal, met zijn anatomisch gevormd voetbed van beukenhout, werd gebruikt om de benen bij elke stap vorm te geven. Toen modellen als Twiggy en Jean Shrimpton bij Pescura kwamen opdagen, werd de schoen al gauw internationaal populair werden een style-icoon en stond symbool voor draagcomfort.

2004
100 Jaar Scholl

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan ​​van Scholl werd een nieuwe merkidentiteit, een nieuwe generatie voetverzorgingsproducten en een reeks schoenen geïntroduceerd die maximaal comfort bieden en tegelijkertijd modieus en innovatief zijn.

2013
Moeiteloze eelt verwijdering

Met de Velvet Smooth ™ voetverzorgingslijn introduceert Scholl de eerste professionele voetverzorgingslijn voor thuis. De elektrische eelt verwijderaars kunnen eenvoudig in de voetverzorgingsroutine worden geïntegreerd en toveren in een mum van tijd zijdezachte voeten tevoorschijn.

2015
De schoen wordt comfortzone

Scholl heeft een oplossing ontwikkeld die de schoen in een comfortzone verandert en de voeten ontlast. De Scholl GelActiv®-technologie bestaat uit een combinatie van twee soorten gel waarvan is bewezen dat ze de kleinste schokken dempen en effectief de druk verminderen die wordt gegenereerd tijdens het lopen en rennen.

2006
Scholl sokken licentie

De introductie van een collectie Scholl sokken in Europa.

Expertise – Wij blijven niet leunen op onze ruim 100 jaar ervaring, we blijven steeds weer voortbouwen door elke dag samen te werken met podotherapeuten en experts. Alles wat we doen, doen we om ervoor te zorgen dat voeten er op hun best uitzien en aanvoelen.

Joie de Vivre (Live Joyfully) - Onze filosofie - leef vreugdevol. Geniet van elke stap van je reis.

Creativiteit - Wij zien voeten als technische meesterwerken en kunstwerken die buitengewone oplossingen nodig hebben om ervoor te zorgen dat je voeten er goed uitzien en goed aanvoelen. En geen enkel voet is gelijk!

Comfort – Iedere Scholl sok is zodanig ontwikkeld dat je geen last ondervindt van bijvoorbeeld een knellende boord of drukplekken bij de tenen.

2018
Een vochtinbrengende creme in de vorm van een sok

De dagelijkse routine van het hydrateren van de voeten heeft een nieuw niveau bereikt. Scholl ontwikkelt een voetmasker ter grootte van een sok dat gemakkelijk in gebruik is en niet vet. De Hydro'Restor technologie zorgt ervoor dat een grote hoeveelheid van de verzorgende crème snel door de huid wordt opgenomen. De intens verzorgende voetmaskers in sokken van Scholl zorgen in slechts 20 minuten voor een langdurig gevoel van zijdezachte, soepele voeten.

2019
Een orthopedische inlegzolen

Orthopedische inlegzool Scholl gaat terug naar het begin en ontwikkelt samen met een team van biomechanica-experts inlegzolen die pijn in de knie tot hiel en onderrug helpen verlichten. Ze zorgen voor een gelijkmatigere gewichtsverdeling, optimaliseren en stabiliseren de stand van de voeten en ondersteunen de natuurlijke loopstijl. De orthopedische inlegzolen zorgen voor een klinisch bewezen drukverlichting.

2021
Vandaag de dag

Vandaag blijven we dezelfde passie en filosofie nastreven als onze oprichter - de gezondheid, het comfort en het welzijn van mensen verbeteren door voor hun voeten te zorgen.

Scholl Socks. We Know Feet.